Omgeving christelijk hotel Veluwe

In de schitterende omgeving is veel te zien en te beleven. Midden in het groene hart van de Veluwe, verscholen tussen de bossen, ligt het prachtige Vierhouten. Dit sfeervolle, toeristische dorpje gelegen tussen Nunspeet, Apeldoorn en Harderwijk, biedt u een kleur aan bezienswaardigheden. De mooie natuur van de Veluwe en de fluitende vogels op de achtergrond zorgen voor een oase aan rust en ontspanning. Vele wandel- en fietsroutes voeren u langs uitgestrekte heidevelden, bossen en schilderachtige dorpjes. U vindt er leuke musea, oude stadjes en vele andere uitgaansgelegenheden, die ook met het openbaar vervoer goed bereikbaar zijn. Tal van mogelijkheden voor een heerlijke en onvergetelijke vakantie!

Elspeetse heide

Christelijk hotel Veluwe omgeving 02

De Elspeetsche Heide is een uniek natuurgebied van 768 hectare, gelegen tussen Vierhouten en Elspeet. Het schitterende weidse gebied, omzoomd door bossen, wordt begraasd door schaapskudden. Je kunt heerlijk wandelen en fietsen en gebruikmaken van de uitzette wandelpaden en fietsroutes. 

Apenheul

Christelijk hotel Veluwe omgeving 09

De Apenheul in Apeldoorn is een leuke dierentuin met tal van apensoorten, gelegen in een heel mooi en groen park. Je vind hier maar liefst 300 apen. Uniek aan de Apenheul is dat er allemaal apen loslopen! Een dagje apen kijken is daarom nog veel leuker dan in andere dierentuinen.  Zo kan er zomaar een aapje op je schouder springen. Wees gerust, de loslopende apen zijn vriendelijk en absoluut niet gevaarlijk. De Apenheul staat garant voor een leuk dagje uit, maar zet zich ook in voor allerlei bedreigde apensoorten wereldwijd.

Dolfinarium

Christelijk hotel Veluwe omgeving 10

Een van de bekendste uitjes in de omgeving is natuurlijk het Dolfinarium in Harderwijk! Het is het grootste zeezoogdierenpark van heel Europa. Bekijk hier de dolfijnen, zeehonden, zeeleeuwen, haaien, walrussen en nog veel meer onderwaterdieren van heel dichtbij! Elke dag zijn er verschillende indrukwekkende shows met deze dieren. Ook is het mogelijk om met dolfijnen te zwemmen en kan je met verschillende dieren op de foto. Voor de kinderen is er een grote speeltuin aanwezig.

Schaapskooi Elspeet

Christelijk hotel Veluwe omgeving 15
In het nabijgelegen Elspeet vind je een van de weinige schaapskooien in Nederland die nog in gebruik zijn. Hoogtepunten zijn elk jaar de lammetjes dag en het schaapscheerdersfeest. Hier komt altijd veel publiek op af. De schaapskudde gaat elke dag de Elspeterheide op om lekker te grazen. De grote kudde bestaat uit maar liefst 200 Veluwse heideschapen. Schaapherder Daphne hoedt de kudde samen met haar bordercollies. Het is erg leuk om de schapen tegen te komen tijdens een heerlijke wandeling over de heide!

Bezoekerscentrum/Veluwetransferium Nunspeet

Christelijk hotel Veluwe omgeving 16
Bij het bezoekerscentrum in Nunspeet vind je allerlei informatie over mooie wandel- en fietsroutes en er is een leuke souvenirwinkel en een fietsverhuur. Er beginnen hier tal van mooie routes door het prachtige Zandenbos. In het bezoekerscentrum zijn heel interessante exposities over de Veluwse natuur en over de wolf. Bij het transferium is een speeltuin voor de kinderen en een uitkijktoren van maar liefst 30 meter hoog vanwaar je een indrukwekkend uitzicht hebt over de Veluwe.

Hulshorsterzand

Christelijk hotel Veluwe omgeving 03
Het Hulshorsterzand is een enorme zandverstuiving met een heel open karakter in de bossen bij Hulshorst. Deze zandverstuiving is met de auto en met de fiets goed te bereiken. Het is een heuvelachtig gebied met imposante zandduinen en veel naaldbomen. Op en nabij het Hulshorsterzand leven tal van bijzondere diersoorten. Door het gebied lopen verschillende mooie wandelroutes.

Paleis Het Loo

Christelijk hotel Veluwe omgeving 14
Paleis Het Loo ligt aan de rand van Apeldoorn en is tot 1975 bewoond door leden van ons koningshuis. Het paleis staat vooral bekend om zijn schitterende tuinen. Momenteel is het paleis een museum en is het open voor publiek. Je vind er mooie tentoonstellingen van vroegere tijden en je kunt genieten van de prachtige tuinen met veel Franse invloeden. Dichtbij het paleis, in Huis het Loo, wonen prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven.

Elburg

Christelijk hotel Veluwe omgeving 11
Dit pittoreske voormalige vissersstadje aan het Veluwemeer is absoluut een bezoek waard! Het vestingstadje is niet zo groot, maar de historische binnenstad is met zijn oude muren, Vischpoort, oude huizen en kazematten heel indrukwekkend. Andere hoogtepunten zijn de Joodse Synagoge en het Orgelmuseum. Ook is het leuk om hier de haven te bekijken. Hier liggen oude botters waarmee vroeger gevist werd in de Zuiderzee. Houd je van culinair genieten? Dan kom je zeker aan je trekken bij een van de vele terrasjes en restaurants.

Harderwijk

Christelijk hotel Veluwe omgeving 12
Harderwijk, natuurlijk bekend van het Dolfinarium, is een bruisend Hanzestadje met een schitterende boulevard aan het Veluwemeer. De binnenstad is met zijn vele markante oude huisjes en gebouwen een lust voor het oog. De Vischmarkt met de Vischpoort is een mooi en oud rustpunt in de stad. In Harderwijk kun je ook heerlijk winkelen en leuk uit eten gaan. Op en nabij het marktplein en aan de boulevard vind je tal van restaurants en winkeltjes. 's Avonds geniet je op de boulevard van een prachtige zonsondergang!

Het Verscholen Dorp

Christelijk hotel Veluwe omgeving 04
Het Verscholen Dorp in de bossen van Vierhouten was in de Tweede Wereldoorlog een onderduikplek voor onder andere Joden, vluchtelingen, verzetsmensen en gestrande, geallieerde piloten. Er leefden gemiddeld elke dag 80 tot 100 onderduikers. Het Verscholen Dorp bestaat uit barakken in de grond die met tunnels aan elkaar verbonden zijn. Eind 1944 werd het dorp ontdekt door Duitse SS'ers. 8 bewoners werden gevangen genomen en gefusilleerd. De rest wist in de nacht te ontkomen in de donkere bossen.

Landgoed Staverden

Christelijk hotel Veluwe omgeving 13
Het tussen Elspeet en Ermelo gelegen Staverden is officieel de kleinste stad van Nederland! Het landgoed Staverden bestaat uit een imposant, wit kasteel of landhuis, een koetshuis en een schitterende tuin. Het geheel wordt omgeven door prachtige beukenbossen. Door landgoed Staverden stroomt de Staverdense Beek. Op het landgoed vind je een pauwenverblijf met witte pauwen. Je kunt hier heerlijk wandelen en rondstruinen.

Wandelroutes Vierhouten

Christelijk hotel Veluwe omgeving 05
Midden in het dorp vind je een VVV. Hier liggen verschillende wandelkaarten. Mooie routes zijn onder meer de Elspeetsche Heideroute (6, 9 of 17 km), de Noorderheide Struinroute (7 km) en de Hendrik Mouwenveldroute (7 km). De Elspeetsche Heideroute loopt door bossen en over de heide tussen Vierhouten en Elspeet. U komt langs de Schaapskooi in Elspeet. De Noorderheide Struinroute is een route over een voormalig landgoed met mooie heide en bossen. De Hendrik Mouwenveldroute loopt door de natuur in het bos bij het Verscholen Dorp.

Huifkartocht

Christelijk hotel Veluwe omgeving 07
Bij Huifkar De Lindeboom in Elspeet kan je een prachtige huifkartocht maken door de Veluwse natuur. De route gaat door de mooie bossen en heide in de omgeving van Staverden. De gids vertelt intussen van alles over de natuur, over Elspeet en over Staverden. Mensen in een rolstoel zijn ook van harte welkom.

Wild spotten

Christelijk hotel Veluwe omgeving 06

Op diverse plekken in en nabij Vierhouten kun je wildspotten. Er is ook een een wildkijkscherm, waar je ongezien wild kunt spotten! In dit gebied leven edelherten, ree├źn, wild zwijnen, vossen, dassen en boommarters.  
 

VakanZ Hotel © 2024